A METALOG céljai és célkitűzései

A METALOG projekt célja összehangolni és rendelkezésre bocsátani a különböző európai logisztikai projektek és kezdeményezések eddigi erőfeszítéseit, valamint megerősíteni és kiszélesíteni a szektorban már meglévő hálózatokat és partneri viszonyokat.
  

Ezen cél elérése érdekében a projektnek két fő célkitűzése van:
  

1.    a logisztikai kvalifikációs keretrendszer (LQF) fejlesztése és

2.    egy európai logisztikai szakképesítési hálózat megerősítése
  

A projekt konzorciuma ezzel szándékozik európai szinten javítani a kvalifikációk átláthatóságát és összehasonlíthatóságát, és jobban összehangolni a „szakoktatási és szakképzési képet” és a munka világát, hogy jobban koordinálja az iparági kvalifikációs tartalmakat és kompetenciakövetelményeket, valamint létrehozzon egy fórumot a jövőbeni szakképzési szükségletek felismerésére.
  

A projekt ezen felül arra is törekszik, hogy a szektorban európai szinten teremtse meg a jobb hálózati struktúrákat és a részvényesek koordinálását. A szakképzés fejlesztésében és leírásban szereplők hálózatának támogatása és ösztönzése európai szinten elengedhetetlen a munka világa és a képzés / oktatás közötti kapcsolat megerősítése érdekében, és megerősíti ezen szereplők projektjei kimeneteinek fenntarthatóságát és eddigi kezdeményezéseit, Az ilyen hálózatok képesek biztosítani a jelenlegi és a jövőbeni szakképzési szükségletek jobb felismerését.
  

A Logisztikai Kvalifikációs Keretrendszert ugyanazzal a megközelítéssel fogják kifejleszteni, amelyet a Car Easy VET, Matching Frames és NQF-SQF projektekben kifejlesztett szektor kvalifikációs keretrendszer megteremtéséhez használtak. A keretrendszer fejlesztésének alapja az EQF (európai képesítési keretrendszer) és az NQF (országos képesítési keretrendszerek), azaz a szektorok keretrendszerei kapcsolatban lesznek ezekkel a keretrendszerekkel.
  

Korábbi projektekben (CENTRAL, EUCOLOG, Prolog, Novalog, EURO TRANS LOG, ProfDRV) lefektették az alapokat a jobb, átláthatóbb, innovatívabb kvalifikációkért és képzésért a szektorban.

This project has been funded with support from the European Commission.
This portal reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.